Omlety z oliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Córeczka i mąż chętnie zjadają to, co ugotuję.

Składniki:

  • ● 2 jajka
    ● 2-3 łyżki mąki
    ● 3 duże plastry szynki drobiowej
    ● 10 zielonych oliwek
    ● duży pomidor
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej

Omlety z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oliwki kroimy w plasterki, a szynkę w paski. Pomidora obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy mąkę, jajka i przyprawe uniwersalna. Miksujemy ok. 2 minut.
  • 2. Porcje ciasta nabieramy chochlą i wlewamy na rozgrzany na patelni olej. Smażymy na rumiano z obu stron.

Porady

RADY Joanny Dębskiej Omlety można posypać startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy