Orientalna potrawka z kurczaka

0 (0 ocen)

Sycące i niezwykle aromatyczne danie, które połączy miłośników kuchni polskiej i azjatyckiej

Składniki:

  • dwie piersi z kurczaka
    0,5 kg pieczarek
    pół opakowania makaronu (świderki)
    2 papryki (żółta i czerwona)
    pół główki włoskiej kapusty
    pół butelki sosu sojowego ciemnego

Orientalna potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka ugotować. Pokroić w większe kawałki.
  • 2. Pieczarki obrać, pokroić w plastry, podsmażyć na patelni.
  • 3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • 4. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w drobne paski. Poddusić na patelni.
  • 5. Kapustę skroić, ugotować do miękkości.
  • 6. Przygotowane składniki ( pierś z kurczaka, ugotowany makaron, podduszone pieczarki i paprykę, ugotowaną kapustę) umieścić w garnku.
    Zalać odrobiną wody, dodać sos sojowy.
  • 7. Składniki wymieszać i dusić do momentu wyparowania dodanej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy