Jestem na emeryturze. Pracowałam jako nauczycielka matematyki. Moja mama była zawodową kucharką, więc zwykle korzystam z jej przepisów, chociaż czasem je urozmaicam.
30 min
Składniki:
● 4 filety z indyka
● 6 łyżek mleka
● 12 dag wiórków kokosowych
● 4 łyżki oleju
● 2 pory
● papryczka chili
● imbir
● sól
● pieprz
● 2 łyżki masła
Orientalne sznycle z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety m yjemy, osuszamy
i lekko rozbijamy. Nacieramy
imbirem i wstawiamy na godzinę
do lodówki.
2.Pory myjemy i kroimy w krążki.
Papryczkę myjemy, usuwamy
gniazdo nasienne, miąższ
kroimy w małą kostkę.
3.Warzywa smażymy na maśle.
Doprawiamy do smaku solą
i pieprzem. Mieszamy.
4.Kotlety oprószamy solą, zanurzamy
w mleku i dokładnie
obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Smażymy z obu stron
na rozgrzanym oleju. Podajemy
z warzywami.
Komentarze