Orzechowe batony energetyczne

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna przekąska na drugie śniadanie

  • 60 min

Składniki:

  • pół kg zmielonych orzechów włoskich lub orzechy pozostałe po przygotowaniu mleka
    kostka margaryny
    pół szklanki siemienia lnianego
    pół szklanki ziaren słonecznika
    2 łyżki posiekanej skórki pomarańczowej
    pół szklanki brązowego cukru
    1 szklanka mąki
    szczypta soli

Orzechowe batony energetyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wszystkie składniki łączymy, zagniatając ciasto. Na stolnicy wałkujemy na grubość około 1 cm, kroimy w prostokąty, układamy na blasze wyłożonej papierem pieczemy około 15 minut w temp 170 stopni

Porady

Do batonów możemy również dodać suszone owoce takie jak rodzynki, żurawina czy morele.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy