Orzechowe Fetowanie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie orzechów i fety nadaje potrawie soczysty smak. Kotleciki doskonale komponują się jako danie na obiad, do kanapki.

  • 60 min

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowo-wołowe
    1 por
    1 jajko
    30 dag grzybów
    ser typu feta
    orzechy włoskie łuskane
    przyprawy, koperek
    olej do smażenia

Orzechowe fetowanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1b79x0k 1. Mięso, przyprawiamy wedle uznania, dodajemy jajko, wyrabiamy na jednolita masę. Kto chce może dodać bułkę tartą, ja nie dodawałam. Mniej kalorii:)
    Na patelnię zamiast oleju użyłam sosu do smażenia. Boczniaki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię wraz z porem, smażymy, aż woda odparuje i składniki przejdą aromatem sosu. Dodajemy do mięsa. Odstawiamy.
    W oddzielnej miseczce robimy masę z sera feta i z orzechów. Wyrabiamy masę.
    Zaczynamy lepić kotlety jak na mielone, zostawiając miejsce na nadzienie.
    Smażymy na patelni.

Porady

Zamiast przypraw ja użyłąm sosu do smażenia z czosnkiem, bayzlią i chili, na którym podsmażyłam grzyby z porem. Grzyby mogą być różnorodne,wedle uznania. Orzechy muszą być drobno posiekane. Koteciki można również upiec w piekarniku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy