orzechowe motyle

0 (0 ocen)

  • 4 godz.

niesamowicie kruche i aromatyczne ciasteczka

  • 4 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    pół kostki masła,
    1 szklanka cukru pudru,
    2 żółtka,
    1,5 szklanki drobno zmielonych orzechów włoskich,
    cukier waniliowy

Orzechowe motyle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy łączymy z masłem, cukrem, 1 żółtkiem, orzechami i cukrem waniliowym. Zagniatamy ciasto i wstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie rozwałkowujemy na około 0,5 cm i wykrawamy ciasteczka. Smarujemy żółtkiem. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 180°.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy