ORZECHOWIEC

0 (0 ocen)

szybko się go robi, wszystkim smakuje - zawsze się udaje

Składniki:

  • 2 szkl mąki

    1 ½ szkl cukru

    ½ szkl oleju rzepakowego

    1 szkl siekanych orzechów włoskich

    4 jaja

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    1 łyżeczka sody oczyszczonej

    4 duże jabłka pokrojone w kostkę

Orzechowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki- oprócz jabłek wymieszać na jednolita masę.

  • 2. Dodać jabłka, wymieszać. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem. Piec do złotego koloru w temp 200 stopni ( ok. 45 min).
  • 3. Na wierzch zrobić polewę- rozpuścić gotową polewę wg przepisu na opakowaniu Bądź zrobić swoją: 5 dkg margaryny 1 szkl cukru pudru 3 łyżeczki kakao 4 łyżki wody Wszystko tylko rozpuścić- nie gotować. Na koniec posypałam kokosem i udekorowałam orzechami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy