1.BISZKOPT:
Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując na najwyższych obrotach. Następnie, pojedynczo, wmiksować do piany żółtka. Mąki przesiać do masy, delikatnie wmieszać szpatułką lub mikserem na najniższych obrotach.
Ciasto przelać do formy z wyłożonym tylko dnem papierem do pieczenia, piec w 160 - 170'C około 35 minut.
Po tym czasie upuścić z formą na podłogę, wystudzić w blaszce i przeciąć na 3 blaty.
2.KREM ORZECHOWY:
Z litra mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem, w odlanym rozmieszać proszki budyniowe. Na wrzące mleko wlać mieszankę, ugotować klasyczny budyń. Ostudzić kładąc na wierzchu folię spożywczą.
Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Dodać zmielone orzechy i dokładnie zmiksować.
3.SKŁADANIE:
W blaszce ułożyć pierwszy blat, naponczować. Posmarować kajmakiem, wyłożyć 1/2 kremy, wygładzić, przykryć drugim plackiem, który również naponczować. Pokryć do nutellą, pozostałym kremem, wyłożyć ostatnim blatem, polać resztą ponczu. Wierzch polać rozpuszczonymi czekoladami, posypać siekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce.
Komentarze