Ostre czosnkowe grzanki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne czosnkowo-paprykowe grzanki są świetnym dodatkiem do zup i sałatek. Można zrobić je z czerstwego chleba - dzięki temu nie marnujemy żywności!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Chleb - 6 kromek
    Olej - 2 łyżki
    Czosnek granulowany - pół łyżeczki
    Ostra papryka wędzona - 1/4 łyżeczki
    Papryka chilli grys - 1/4 łyżeczki

Ostre czosnkowe grzanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kroimy w kostkę o dowolnej wielkości.

    Olej mieszamy z czosnkiem i papryką. Zalewamy chleb i dokładnie mieszamy.

    Chleb wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 10-15 minut, aż grzanki będą chrupiące. Studzimy.

    Grzanki możemy dodawać do zup-kremów lub do sałatek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy