Mój mąż bardzo lubi pikantne dania, to własnie dla niego wymysliłam to danie.
60 min
Składniki:
1 pierś z kurczaka
1 cebula
chili w proszku
czerwona ostra papryka w proszku
przecier pomidorowy
pół szklanki bulionu
szczypta cukru
pieprz, sól
łyżeczka smietany
20dkg pieczarek
kukurydza w puszce
czerwona fasola w puszce
Ostry kurczak ala mexicano wg katarzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroje w kostke posypuje ostrym chili w proszku smaże na oleju- odstawiam
Pieczarki dusze.
Cebule kroje w kostke podsmażam na oleju, dodaje przecier pomidorowy, mieszam dolewam bulion i troszke wody.Przyprawy- cukier, sól pieprz, ostrą papryke.chwile gotuje, troszke smietany i jesli zbyt wodniste mąki.Do sosu dodaje podduszone pieczarki, kukurydze i czerwoną fasole oraz wczesniej zrobione miesko wszystko zostawiam na ogniu jeszcze na ok 5 min. Podaję z ryżem
Komentarze