Ostry kurczak ala mexicano wg Katarzynki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mój mąż bardzo lubi pikantne dania, to własnie dla niego wymysliłam to danie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1 cebula
    chili w proszku
    czerwona ostra papryka w proszku
    przecier pomidorowy
    pół szklanki bulionu
    szczypta cukru
    pieprz, sól
    łyżeczka smietany
    20dkg pieczarek
    kukurydza w puszce
    czerwona fasola w puszce

Ostry kurczak ala mexicano wg katarzynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ostry kurczak ala mexicano wg Katarzynki 1. Pierś z kurczaka kroje w kostke posypuje ostrym chili w proszku smaże na oleju- odstawiam
    Pieczarki dusze.
    Cebule kroje w kostke podsmażam na oleju, dodaje przecier pomidorowy, mieszam dolewam bulion i troszke wody.Przyprawy- cukier, sól pieprz, ostrą papryke.chwile gotuje, troszke smietany i jesli zbyt wodniste mąki.Do sosu dodaje podduszone pieczarki, kukurydze i czerwoną fasole oraz wczesniej zrobione miesko wszystko zostawiam na ogniu jeszcze na ok 5 min. Podaję z ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy