Ostry sos do mięs

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -1 papryczka czerwona chili
    -3 ząbki czosnku
    -1/2 pęczka kolendry
    -1/2 pęczka pietruszki
    -garść liści bazylii
    -4 łyżki oliwy z oliwek
    -1 łyżeczka octu balsamicznego
    -sól

Ostry sos do mięs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczkę i czosnek kroimy. Kolendrę i natkę siekamy. Dolewamy oliwę i blendujemy. Dodajemy ocet balsamiczny, doprawiamy solą. Odstawiamy do ,,przegryzienia" się smaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy