Oszczędne zapiekanki

0 (0 ocen)

Szybka, pyszna kolacja.

Składniki:


  • bagietka
    15 dag pieczarek
    ok 15 dag dowolnych wędlin lub parówek
    1 czerwona papryka
    1 średnia cebule
    2 ząbki czosnku
    15 dag sera żółtego
    sól, pieprz, ostra papryka (lub chili), bazylia, oregano

Oszczędne zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy gąbeczką, czosnek,cebulę i wędlinę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie lub oleju aż się cebula zeszkli, następnie wrzucamy poszatkowane pieczarki i smażymy aż woda z nich odparuje. 10 min przed końcem dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i przyprawiamy całość solą, pieprzem, ostrą papryką oraz bazylią i oregano.
    Bagietkę przekrawamy wzdłuż, smarujemy odrobiną masła, nakładamy farsz, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia się sera. Serwuję z ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy