Owocowa fantazja

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniała słodkość z budyniem

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mrozone owoce jagodowe (Opakowanie): 1 sztuka
    - sok pomarańczowy: 2 łyżki
    - brązowy cukier: 2 łyżki
    - podłużne biszkopty: 8 sztuk
    - budyń malinowy (opakowanie): 1 sztuka
    - mleko: 0.5 litra
    - małe bezy (do dekoracji): 10 sztuk

Owocowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce wsyp do rondla, wlej sok pomarańczowy, wsyp
    cukier, podgrzewaj na wolnym ogniu, żeby je rozmrozić.
    Przygotuj 4 szklanki lub puchary, do każdego naczynia
    wrzuć po dwa połamane biszkopty. Budyń przygotuj zgodnie
    z przepisem, wykorzystując pół litra mleka. Owoce przełóż na biszkopty, na nie wlej porcję budyniu, udekoruj bezami, podawaj na ciepło. Jeśli wolisz chłodny budyń, wystudź deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy