Owocowa pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło stopić i odstawić ,aby przestygło.
Jajka utrzeć z cukrem i następnie dodawać mąkę po 1 łyżce dalej miksując.
Powoli wlewać stopione masło miksując. Dodać aromat.
Obrane jabłka i banany pokroić w plasterki.
Na dno tortownicy z kominkiem wlać część ciasta i ułożyć owoce.
Posypać rodzynkami i jagodami goji.
Wlać pozostałe ciasto, posypać cukrem i czekoladą.
Piec w temp.200-180stop.około 40 minut.
Po wyjęciu ciasta z pieca chwilę odczekać ,przykryć talerzem, odwrócić ,stuknąć w dno i ciasto wypadnie na talerz.
Na wierzchu ciasta ułożyć drobne owoce jakie mamy w domu.
Można podać z bitą śmietaną, chociaż ciasto jest dosyć wilgotne i nie jest to konieczne.
Komentarze