Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniały i szybki deser dla niespodziewanych gości.

  • 30 min

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    400 g świeżych owoców ( jagody , wiśnie )
    1 jajko
    ok 60 g cukru brązowego
    12 sztuk okrągłych biszkoptów

Owocowe koszyczki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • koszyczaki 1. Ciasto kroimy na 12 kwadratów 10x10 i umieszczamy w formie do muffinek , tworząc koszyczki
  • koszyczki z owocami 2. Rozmąconym jajkiem posmarować ciasto , na dno koszyczków wsypać po łyżeczce pokruszonych biszkoptów .

    Owoce umyć i wymieszać z brązowym cukrem.
  • koszyczki 3. Następnie napełniamy koszyczki owocami i pieczemy 10-14 minut w temperaturze 200 C w piekarniku z termoobiegiem lub w 215 C w piekarniku bez termoobiegu.

    Podajemy na ciepło z kwaśną śmietaną lub jogurtem naturalnym

Porady

Do koszyczków można włożyć również takie owoce jak truskawki , jeżyny , borówki , maliny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy