Owocowo-jogurtowe śniadanie w słoiku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Teraz kiedy upały dają się wszystkim we znaki, nie ma się ochoty nawet na jedzenie. Dlatego by jednak je zjeść, warto przygotować jego lekką wersję, którą można zabrać także do pracy.

  • 15 min

Składniki:

  • Na 3 porcje:

    250ml jogurtu naturalnego gęstego
    30ml syropu z mięty
    10 śliwek
    1/3 świeżego ananasa (ew. 1/2 puszki)
    3 batony musli
    ok 10dkg słodkich wiśni

Owocowo-jogurtowe śniadanie w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć i wydrylować. Jogurt połączyć z syropem miętowym. Batony musli pokruszyć na mniejsze części. W słoiku układamy warstwami najpierw połówki śliwek, odrobinę jogurtu, pokruszone batony musli, znowu kilka łyżek jogurtu, ananas pokrojony na kawałki, reszta jogurtu i wydrylowane wiśnie. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy