Owsiane racuszki jabłkowo - orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe i pożywne racuszki owsiane z jabłkiem i orzechami.

  • 30 min

Składniki:




  • - płatki owsiane - 10 łyżek

    - jajko - 2 szt

    - cukier - 2 łyżki

    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

    - śmietana 18 % - 2 łyżki



    - jabłko - 1 szt
    - orzechy włoskie - 25 g
    - orzechy nerkowca - 25 g
    - orzechy pecan - 25g
    - mąka - 2 łyżki

Owsiane racuszki jabłkowo - orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owsiane racuszki 1. Jabłka myjemy , ścieramy na tarce na dużych oczkach.

    Płatki owsiane mieszamy z jajkami , śmietaną , cukrem i proszkiem do pieczenia.

    Dodajemy połamane / pokrojone orzechy.

    Dokładnie razem mieszamy i dodajemy mąkę - tyle , by masa wyszła gęsta , ale nie bardzo sklejona.

    Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.

    Zajadamy gorące posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy