Pączki angielskie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pączki mają inny smak niż tradycyjne polskie, ale są łatwiejsze do wykonania.Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 opakowania serka waniliowego homogenizowanego po 150 g
    4 szklanki mąki
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do posypania
    tłuszcz do smażenia

Pączki angielskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0sot5ht 1. Na stolnicę wsypać mąkę, dodać jajka, proszek do pieczenia i serki, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 2 cm. Szklanką wycinać kółka a w nich naparstkiem malutkie kółeczka.
  • image-0aoso7e 2. Kłaść na gorący tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Podawać jeszcze ciepłe.

Komentarze

Podobne przepisy