Pączki ze skórką pomarańczową

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo aromatyczne pączki z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem.

  • 30 min

Składniki:

  • 400g białego sera
    330g mąki
    70g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    1 jajko
    1 łyżeczka sody
    100g kandyzowanej skórki pomarańczowej

Pączki ze skórką pomarańczową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zarobić gładkie i elastyczne ciasto. Dłońmi formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na średnio rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Porady

pączki troszkę wyrastają podczas smażenia, dlatego nie należy wkładać ich dużo naraz Smażyć na średnim ogniu, bo inaczej mogą być surowe w środku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy