Pączusie serowo-waniliowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pączusie rewelacyjne, pyszne, pulchniutkie z serowo-waniliową nutą. Idealne dla zapracowanych, gdyż robi się je błyskawicznie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 400 g waniliowego serka homogenizowanego
    - 2 opakowania cukru waniliowego lub aromat waniliowy
    - 3 jajka
    - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
    - 1/2 szklanki cukru pudru
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    - olej rzepakowy
    - cukier puder do posypania

Pączusie serowo-waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wwop2w 1. Do dużej miski przełożyć serek, wbić jajka, dodać cukry lub aromat i zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli dodawać do masy serowo-jajecznej. Całość wyrobić na gęste ciasto.
  • image-064k2pr 2. W garnku rozgrzać olej, łyżką zamoczoną w oleju nakładać porcje ciasta i wrzucać na gorący olej. Smażyć z obu stron na złotobrązowy kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy