Pałki kurczaka w miodowo-winogronowej glazurze

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Marynata podczas pieczenia pięknie się złoci,kurczak jest delikatny,soczysty wprost rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg podudzia kurczaka
    4 łyżki płynnego miodu
    3 łyżki oleju z pestek winogron
    2 łyżki soku z winogron
    3 łyżki ostrej musztardy
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/2 świeżo zmielonego kolorowego pieprzu

Pałki kurczaka w miodowo-winogronowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłucz,dokładnie osusz i przełóż do miski.
    Miód wymieszaj z olejem,sokiem,musztardą i przyprawami,przygotowaną marynatą zalej mięso,dokładnie wymieszaj i wstaw na 2 godziny do lodówki.
    Po tym czasie wyjmij mięso z lodówki ,przełóż do naczynia żaroodpornego,wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 minut i piecz około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy