Pałki kurczaka w sezamowej panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Super szybkie i sycące mięso w chrupiącej panierce. Idealne na obiad.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    5 podudzi ugotowanych z rosołu
    1,5 łyżki masła
    1 jajko
    1 łyżeczka mleka
    2 łyżki grubo zmielonej bułki
    3 łyżki ziaren sezamu
    Sól i pieprz do smaku

Pałki kurczaka w sezamowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: pałki wyjąć z rosołu, osączyć, wystudzić. Jajko roztrzepać z mlekiem, doprawić delikatnie solą i pieprzem, moczyć wystudzone pałki. Sezam wymieszać z bułką tartą, obtoczyć pałki. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem, ułożyć pałki, zapiekać 30 minut w temp. 190 stopni na rumiany kolor panierki.

Porady

1.Pałki można delikatnie posypać wiórkami masła podczas pieczenia.

Komentarze

Podobne przepisy