Pałki kurczaka w tymianku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Aromatyczny i smaczny kurczak pieczony w piekarniku ma zupełnie inny sam niż ten tradycyjnie smażony. Im mniej składników tym smaczniej są wyczuwalne zioła.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 pałek kurczaka,
    5 ząbków czosnku,
    tymianek (najlepiej świeży),
    papryka słodka w proszku,
    sól i pieprz,
    3 łyżki oleju.

Pałki kurczaka w tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, wkładamy do miski, nacieramy olejem oraz przyprawami sól, pieprz, tymianek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
    Przekładamy mięso do naczynia ceramicznego.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st. C i pieczemy przez ok 1,5 godziny od czasu do czasu podlewając mięso powstałym sokiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy