Aromatyczny i smaczny kurczak pieczony w piekarniku ma zupełnie inny sam niż ten tradycyjnie smażony. Im mniej składników tym smaczniej są wyczuwalne zioła.
1 godz. 30 min
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
7 pałek kurczaka,
5 ząbków czosnku,
tymianek (najlepiej świeży),
papryka słodka w proszku,
sól i pieprz,
3 łyżki oleju.
Pałki kurczaka w tymianku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, wkładamy do miski, nacieramy olejem oraz przyprawami sól, pieprz, tymianek oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przekładamy mięso do naczynia ceramicznego.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st. C i pieczemy przez ok 1,5 godziny od czasu do czasu podlewając mięso powstałym sokiem.
Komentarze