Pałki pieczone z kaszą

0 (0 ocen)

Na niedzielny obiad

Składniki:

  • 1/2 kg pałek z kurczak
    1 szklanka kaszy jęczmiennej
    czubryca czerwona
    obsybka maspolanka do mięs
    pieprz
    miód
    olej rzepakowy
    przyprawa uniwersalna

Pałki pieczone z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki obsypać przyprawami i oblać płynnym miodem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Do naczynia do zapiekania wsypać kaszę, posypać 1 łyżeczką przyprawy uniwersalnej i zalać 2 szklankami wody. Na kaszy ułożyć pałki, skropić je olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 80 minut (termoobieg). Podawać z kaszą i surówką. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy