Pałki w imbirze

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki chili i imbirowi danie świetnie rozgrzewa i każdego wprawi w doskonały nastrój.

Składniki:

  • 4 podudzia z kurczaka
    4 cebule
    mały koncentrat pomidorowy
    1/2 łyżeczki chili
    po łyżeczce soli, imbiru, słodkiej mielonej papryki
    4 ząbki czosnku
    olej

Pałki w imbirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia myjemy i osuszamy. Zmiażdżony czosnek ucieramy z przyprawami. Nacieramy mięso, zostawiamy na noc. Podsmażamy
    i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Koncentrat mieszamy z 250 ml ciepłej wody, posiekanymi cebulami i chili.
    Polewamy podudzia. Pieczemy godzinę w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy