Pałki w przyprawie chińskiej 5 smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.
2.Do misy wlać olej dodać wyżej wymienione przyprawy/wymieszać. (gdyby było za gęste wlać więcej oleju)
3.Do marynaty włożyć pałki i porządnie je w niej wytaplać/włożyc do lodówki na parę godzin (można na całą noc)
4.Blaszkę wysmarować olejem poukładać pałki,polać resztą marynaty z miski,przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym do 180*C (grzanie góra) 1 h. Po tym czasie odkryć i jeszcze chwilkę zapiec i gotowe . . . .
Porady
* Przyprawa chińska 5 smaków jest wysoce aromatyczną mieszanką, o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wraz z kuchnią chińską i wietnamską trafiła na stoły całego świata. Charakteryzuje się leśnym zapachem kasji, połączonym z aromatem anyżu.
Komentarze