Pałki z kurczaka po aztecku

0 (0 ocen)

Pałki z kurczaka są smaczne, dodatek skórki pomarańczowej i pieprzu azteckiego sprawia że są bardzo aromatyczne i soczyste.

Składniki:

  • 1 kilogram pałek z kurczaka
    1/4 szklanki oleju
    2 łyżki pieprzu azteckiego
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej

Pałki z kurczaka po aztecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Do miski wlewamy olej, dodajemy pieprz aztecki, mieloną skórkę pomarańczową oraz sól, dokładnie mieszamy. Nacieramy pałki z kurczaka, przekładamy do miski, wstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy pod przykryciem przez godzinę w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy