Pałki z kurczaka w cieście pomarańczowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

aromatyczne ciasto z soku z pomarańczy idealnie łączy się z podudziem z kurczaka

  • 60 min

Składniki:

  • 12 szt. podudzia z kurczaka
    1 szklanka mąki
    1 jajko
    0,5 szklanki wyciśniętego soku z pomarańczy
    2 łyżeczki majeranku
    1 łyżeczka oregano'
    sól
    olej

Pałki z kurczaka w cieście pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-154smud 1. Mięso zalać zimną wodą i obgotować z dodatkiem 2 łyżeczek soli. Jeśli po wbiciu widelca w podudzie- nie wypływa krew, mięso wyciągnąć by ociekło z wody i wystudzić.
  • image-0vh6cwc 2. Mąkę, jajko, sok, zioła zmiksować na gładką gęstą masę (jeśli za gęsta dolać odrobinę wody). Posolić.
  • image-24j7slw 3. Zanurzać pałki z kurczaka w cieście i kłaść od razu na rozgrzany olej. Smażyć z każdej strony na złocisto

Porady

Mięso podałam z ziemniakami w otoczeniu sałatki zrobionej z kapusty pekińskiej, pomarańczy, pomidora i czerwonej cebuli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy