PAŁKI Z KURCZAKA W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE

0 (0 ocen)

pomysł na smaczny niedzielny obiad

Składniki:

  • 8 pałek z kurczaka,
    2 łyżki musztardy,
    2 ząbki czosnku,
    po pół łyżeczki: słodkiej papryki, majeranku, ostrej papryki,
    sól i pieprz

Pałki z kurczaka w musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę mieszam z przyprawami, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotową marynatą dokładnie nacieram mięso, odstawiam na całą noc do lodówki. Następnego dnia wykładam mięso na blaszkę wysmarowaną masłem. Przykrywam folią aluminiową, piekę 25 min w 180 stopniach, następnie zdejmuję folię, zapiekam jeszcze ok. 25-30 minut aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu przewracając. Podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy