Pałki zasmażane

0 (0 ocen)

  • 40 min

smaczny dodatek do obiadu i nie tylko:

  • 40 min

Składniki:

  • pałki kurczaka 7 szt
    cebula 1 szt
    bulion ok. 3 szklanki
    mąka ok. 1 szklanki
    przyprawa kuchenna
    sól czosnkowa
    pieprz
    olej

Pałki zasmażane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pałki umyć, osuszyć, obsypać solą czosnkową i pieprzem.
    Zakryć i odstawić do lodówki na dwie godz. Albo na noc.
    Przyprawę kuchenną zmieszać z mąką.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Mięso obtaczać w panierce z mąki i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w krążki i dodać na patelnię.
    Podlać częścią bulionu i dusić do miękkości.
    Pałki kilkakrotnie obrócić.
    Jeśli trzeba uzupełnić bulionem.
    Na koniec duszenia można płyn odparować żeby zrumienić mięso.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy