Paluchy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moim bliskim bardzo smakowały. Szybka, łatwa i niedroga przekąska na słodkie śniadanko czy podwieczorek. Polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    pół szklanki cukru pudru,
    200 g masła,
    2 jajka,
    płaska łyżeczka sody,
    szczypta soli

    Marmolada, dżem lub konfitura

Paluchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 min.
    Po tym czasie rozwałkować na cienki placek.
    Z ciasta wykrawać kwadraciki. Na każdym położyć łyżeczkę marmolady.
    Zwijać w ruloniki.
    Piec w blaszce wyłożoną pergaminem w 190 st.C przez 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy