"tato te PALUCHY są...pyszne" A więc polecam obiadek na pewno zjedzony.
Składniki:
4 duże filety z kury
sok z jednej cytryny
imbir,gałka muszkatołowa,papryka słodka,sól,pieprz do smaku
bułka tarta,jaja,mąka pszenna do panierki
olej do smażenia
1.Filety płuczemy,oczyszczamy z błon,kroimy wzdłuż na 1.5cm. paski ,doprawiamy,dodajemy sok z cytryny,mieszamy w misce,odstawiamy do lodówki na 2h.Po czasie panierujemy w mące,jajku i bułce tartej,formując dłonią na "PALUCHA" (mocno ściskałem). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy "PALUCHY" na złoto brązowy kolor.Podajemy z ziemniakami lub z frytkami.
2.To uniwersalne danie nawet na zimno jest pyszne z majonezem lub ketchupem.SMACZNEGO.
Komentarze