"Paluchy"

0 (0 ocen)

"tato te PALUCHY są...pyszne" A więc polecam obiadek na pewno zjedzony.

Składniki:


  • 4 duże filety z kury
    sok z jednej cytryny
    imbir,gałka muszkatołowa,papryka słodka,sól,pieprz do smaku
    bułka tarta,jaja,mąka pszenna do panierki
    olej do smażenia

"paluchy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panierujemy 1. Filety płuczemy,oczyszczamy z błon,kroimy wzdłuż na 1.5cm. paski ,doprawiamy,dodajemy sok z cytryny,mieszamy w misce,odstawiamy do lodówki na 2h.Po czasie panierujemy w mące,jajku i bułce tartej,formując dłonią na "PALUCHA" (mocno ściskałem). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy "PALUCHY" na złoto brązowy kolor.Podajemy z ziemniakami lub z frytkami.
  • na zimno z dowolnym sosem 2. To uniwersalne danie nawet na zimno jest pyszne z majonezem lub ketchupem.SMACZNEGO.

Porady

.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy