Paluchy serowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proste i szybkie

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag zoltego sera
    2 jajka
    sol
    pieprz
    bulka tarta
    olej do smazenia
    wedlug uznania sos meksykanski lub czosnkowy

Paluchy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy w podluzne kawalki, nastepnie jajka, sol, pieprz roztrzepujemy, na osobny talerzyk wsypujemy bulke tarta i od razu obtaczamy pokrojony ser na przemian raz w jajku, raz w bulce po trzy razy. Tak panierowane kawaleczki smazymy na rozgrzanym ojeju na niewielkim ogniu. Kazdy kawalek obracamy z kazdej strony, az do momentu gdy sie zarumieni.

Porady

Podajemy tylko na cieplo, mozemy podac z sosem meksykanskim lub czosnkowym.

Komentarze

Podobne przepisy