Paluszki inaczej

0 (0 ocen)

  • 20 min

Paluszkowa przegryzka.

  • 20 min

Składniki:

  • paluszki 1 opakowanie
    ser żółty 1/2 kostki
    szynka kilka cienkich plastrów
    papryka 1/2 strąka
    szczypiorek 1/2 pęczka

Paluszki inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paluszki inaczej 1. Żółty ser pokroić w słupki, paprykę w wąskie paski. Jeśli plastry szynki są duże kroimy je na pół. Na szynkę układamy dwa paluszki, słupek sera i zwijamy jak roladkę. Całość obwiązujemy szczypiorkiem dekorując paskiem papryki. Układamy w małych salaterkach ewentualnie niskich szklankach. Ilość składników zależy od ilości przygotowywanej przekąski. Paluszki można jeść same bądź z ulubionym sosem. Przygotowujemy je na krótko przed podaniem, ponieważ chłoną wilgoć z dodatków.

Komentarze

Podobne przepisy