Paluszki serowo-orzechowe

0 (0 ocen)

Błyskawiczne, chrupiące paluszki z trzech składników.

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    masło orzechowe
    tarty żółty ser

Paluszki serowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1udb9tc 1. Ciasto francuskie przełożyć na blat oprószony mąką, lekko rozwałkować. Posmarować masłem orzechowym, posypać serem i mocno docisnąć.
  • image-18hp82a 2. Ciasto przekroić wzdłuż na pół, a następnie kroić na paski o szerokości ok 1,5 cm. Zwijać w sprężynki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15-20 minut w temperaturze 200°C

Porady

Ilość sera i masła orzechowego można dowolnie modyfikować, w zależności od upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy