Paluszki z łososia w migdałach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiące paluszki z łososia o migdałowo-maślanym smaku.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g łososia jurajskiego bez skóry i ości
    pieprz kolorowy
    sól morska
    mąka typ 00
    jajko
    bułka tarta i mielone migdały w proporcji 1:1
    masło do smażenia

Paluszki z łososia w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy w paski. Rybę oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z migdałami. Smażymy na roztopionym maśle po 2-3 minuty z każdej strony. Masło może się zrumienić, nabierze wtedy orzechowego aromatu, ale pilnujemy żeby się nie przypaliło. Paluszki przekładamy na papierowe ręczniki, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy