Paluszki z mozzarelli w szynce i cukinii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne paluszki z mozzarelli owinięte w cieniutkie plasterki szynki dojrzewającej oraz cukinię.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mozzarella pokrojona w paluszki
    na każdy kawałek sera plasterek szynki surowej dojrzewającej np. prosciutto
    młoda cukinia pokrojona w cienkie paski 1-2 paski na paluszek
    drobna kaszka orkiszowa
    papryka ostra
    papryka słodka
    pieprz czarny
    czosnek granulowany

Paluszki z mozzarelli w szynce i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Kaszkę orkiszową mieszamy z przyprawami. W przyprawach otaczamy ser.
    Każdy kawałek sera dokładnie owijamy szynką, a następnie cukinią. Całość obtaczamy w kaszce.
  • przygotowanie 2. Paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach C przez 15 minut.

    Najlepiej smakują na gorąco podane z keczupem lub sosem czonkowo-ziołowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy