Pampuchy drobiowe z nadzieniem pieczarkowym w panierce orzechowej

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Nowy pomysł, myślę że smaczny ? :)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 3 podwójne niewielkie piersi z kurczaka + ulubione przyprawy
    2-3 roztrzepane jajka do panierki
    500 g pieczarek +cebula, masło i śmietanka do ich uduszenia
    panierka:
    swojska bułka tarta + 2 garści zmielonych orzechów włoskich
    olej rzepakowy do smażenia

Pampuchy drobiowe z nadzieniem pieczarkowym w panierce orzechowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podzielić, rozklepać, przyprawić.
    Pieczarki udusić w śmietanie.
    Orzechy zmielić w maszynce i wymieszać w bułką tartą.
    Kotlety nadziać pieczarkami, panierować i usmażyć na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy