Panierowane kabaczki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonała przekąska jak i szybka kolacja, najlepsza na ciepło, ale i na zimno niczego sobie;) Świetnie komponuje się z sałatkami ze świeżych warzyw np. z pomidorów i cebuli:)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kabaczek: 1 sztuka
    - mąka: 0.33 szklanki
    - bułka tarta: 0.33 szklanki
    - Jajko: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta

Panierowane kabaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka myjemy, osuszamy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w plastry grubości około 1 cm, solimy i pieprzymy z obydwu stron, obtaczamy w mące. Panierujemy w bułce tartej i smażymy do zezłocenia panierki na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy