Panierowane tofu ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo prosty sposób na tofu.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g opakowania tofu naturalnego,

    0,5 szklanki mleka,

    125 g mąki,

    1 jajko,

    30 g posiekanego szczypiorku,

    2 łyżki musztardy,

    sól, papryka słodka, pieprz,

    olej do smażenia,

    bułka tarta.

Panierowane tofu ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tofu odsączamy z zalewy, kroimy wzdłuż na średniej grubości plastry, a następnie przekrajamy je na pół. Każdy kawałek smarujemy musztardą, odstawiamy na 15-20 minut.
  • 2. Mleko, mąkę i jajko mieszamy, aż powstanie gęste ciasto bez grudek. Dodajemy przyprawy i szczypiorek, mieszamy.
  • 3. Kawałki tofu maczamy w cieście, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy