Panierowany kabaczek

0 (0 ocen)

To takie a'la schabowe kotleciki. Są pożywne i smaczne.

Składniki:

  • 1 średni kabaczek
    2 jajka
    sól
    pieprz czarny mielony
    bułka tarta
    olej do smażenia

Panierowany kabaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lgtpks 1. Umyć kabaczka, obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1 cm.
  • image-15v2bp0 2. Na talerz wbić dwa całe jajka, dodać sól i pieprz świeżo zmielony, roztrzepać dokładnie widelcem.
  • image-1abfp73 3. Na drugi talerz wsypać bułkę tartą.
  • image-034tjvv 4. Każdy krążek kabaczka obtoczyć w robełtanym jajku i bułce tartej.
  • image-0kq4adn 5. Rozgrzać olej na patelni i położyć krążki kabaczka.
  • image-28rkasf 6. Piec kabaczki na złoty kolor.
  • image-0x2jl4u 7. Podawać kabaczki na ciepło. Smacznego !!!

Komentarze

Podobne przepisy