Ser camembert panierowany z żurawiną i frytkami na sałacie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jest to danie bardzo smaczne i szczegolne poniewaz na spotkaniach rodzinych zawsze pojawia sie to danie na stole.

  • 40 min

Składniki:

  • Ser camembert, bulka tarta, jajko, mąką olej, mix sałat, pomidor, sos vinegret, pestki dyni i slonecznika, zurawina w sloiku, frytki

Ser camembert panierowany z żurawiną i frytkami na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser kroimy na cztery obtaczam w mące potem jako i w bułkę i znow w jako i bulkeTartą nastepnie wkladam na rozgrzany gleboki olej i smazymy na zloty kolor ok. 10-15 minut (ser powinien w srodku byc rozpuszczony) Podczas gdy ser sie smaży, na talerze rozkladam mix salat oraz pokrojonego w pól księżyce pomidora (na salate mozna posypac pestkami z dyni i slonecznika) Następnie klade ser i na ser lyzke zurawiny. Podajemy samo lub z frytkami

Porady

Ser smazyc na malym ogniu zeby ser sie rozpuscil w srodku. I panierka musi byc gruba zeby ser nie wyplynol.

Komentarze

Podobne przepisy