Panna cotta

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -3 łyżeczki żelatyny w proszku
    -250 ml śmietanki 30 % UHT
    -250 ml mleka 3,2%
    -70 dag cukru
    -18 g cukru waniliowego
    -sos owocowy

Panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wody. Do miski wlewamy mleko, żelatynę i wsypujemy cukier. W drugiej misce mieszamy śmietanę z cukrem waniliowym. Następnie śmietankę powoli wlewamy do garnka z mlekiem, całość mieszamy łyżką lub trzepaczką (nie ubijamy). Przelewamy do małych miseczek. Odstawiamy do ostygnięcia i wkładamy na 12 godzin do lodówki. Podajemy z kwaskowym sosem owocowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy