Panna Muller

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

Delikatny i puszysty deser z nutką czekolady i orzechami . Ładnie wygląda i wyśmienicie smakuje :)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Na 4 porcje
    1) 250 ml mleka
    2) 250 ml śmietany 30%
    3) 3 desery Crème au Chocolat z sosem o smaku orzechów laskowych
    4) 80 g cukru
    5) aromat rumowy
    6) płatki migdałowe
    7) orzechy laskowe
    8) kilka biszkoptów
    9) żelatyna
    10) pestki granatu
    11) kilka bez (do dekoracji)

Panna muller - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  • 2. Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy, ale tak aby ich nie zagotować. Dodajemy kilka kropli aromatu rumowego oraz rozpuszczoną żelatynę i mieszamy.
  • 3. Na dnie pucharków układamy biszkopty i posypujemy je płatkami migdałowymi. Biszkopty zalewamy mleczno-śmietanową masą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
  • 4. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostygnięcia. Ostudzoną żelatynę dodajemy do kremu czekoladowego. Krem czekoladowy układamy na zastygniętej warstwie mleczno-śmietanowej i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
  • 5. Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni i tłuczemy w moździerzu.
  • 6. Desery dekorujemy potłuczonymi orzechami, pestkami granatu i kawałkami bezy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy