Paolo Pomelo

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Paolo Pomelo - mój autorski deser na każdą porę roku. Na każdą, ponieważ składa się głównie z piklowanych owoców oraz jogurtu greckiego, który jest dostępny w każdym sklepie, o każdej porze. Wisienką na torcie Paolo jest owoc pomelo, który w smaku jest bardzo zbliżony do grejpfruta, tak więc po sezonie zimowym można go nim zastąpić. Najlepiej smakuje z własnych przetworów, lecz takie owoce jak dynia, czy jarzębina, znajdziecie w słoiczku w każdym większym sklepie ♡

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomelo
    mały jogurt grecki
    po łyżce piklowanej jarzębiny na porcję
    po łyżce piklowanej dyni na porcję
    kilka borówek, jeżyn, ulubionych owoców sezonowych

Paolo pomelo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do lampki od wina lub kieliszka dajemy kolejno: łyżkę dyni, łyżkę jogurtu greckiego, łyżkę jarzębiny. Na wierzch kładziemy kilka borówek, jeżyny, pokrojone w półksiężyce pomelo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy