Pappardelle z kurczakiem i groszkiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z dodatkiem czosnku, chilli i natki pietruszki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Makaron Pappardelle: 300 gramów
    - filet z piersi kurczaka (+ 2 łyżki oleju): 250 gramów
    - groszek: 1 puszka
    - czosnek: 3 ząbki
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - chilli: 1 szczypta
    - olej: 3 łyżki
    - parmezan lub pecorino drobno starty: 1 łyżka

Pappardelle z kurczakiem i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, krótko przelać zimną wodą.
  • 2. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Oprószyć solą i pieprzem, usmażyć. Gotowy pokroić na cienkie plastry.
  • 3. Groszek odcedzić i przepłukać wodą.
  • 4. Posiekać natkę.
  • 5. Plastry kurczaka wrzucić ponownie na patelnię, dodać groszek, zmiażdżony czosnek, wymieszać.
  • 6. Dodać makaron, olej, sól, pieprz i chilli (do smaku). Na końcu dodać natkę. Wymieszać.
  • 7. Porcje makaronu posypać dodatkowo posiekaną natką pietruszki i serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy