Pappardelle ze szpinakiem i łososiem
Składniki:
- 200 g świeżego szpinaku
250 g makaronu pappardelle
200 g wędzonego łososia w plastrach
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki serka Bieluch
(light nie polecam)
1 czerwona cebula
1 łyżeczka oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
Pappardelle ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
-
1.
W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.
-
2.
Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na małym ogniu około 5 minut.
-
3.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
-
4.
Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy.
-
5.
Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia - mieszamy i gotowe.
Smacznego :)
Komentarze