Pappardelle ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

danie_z_makaronem

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
    250 g makaronu pappardelle
    200 g wędzonego łososia w plastrach
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki serka Bieluch
    (light nie polecam)
    1 czerwona cebula
    1 łyżeczka oliwy z oliwek
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz do smaku

Pappardelle ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W woku na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty czosnek.
  • 2. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak, dusimy na małym ogniu około 5 minut.
  • 3. W tym czasie gotujemy makaron al dente.
  • 4. Do szpinaku dodajemy jogurt i serek, doprawiamy do smaku i mieszamy.
  • 5. Następnie dodajemy ugotowany makaron i pokrojonego w paski łososia - mieszamy i gotowe.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy