PAPRYCZKA KONSERWOWA.

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Coś na ostro? a może łagodniej?.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 5 kg papryki czerwonej
    ziele angielskie
    gorczyca
    liść laurowy
    1 cebula.
    pieprz czarny
    6 szkl. wody
    słoiki
    1 szkl. octu 10%
    1 łyżka soli
    10 łyżek cukru

Papryczka konserwowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka 1. Paprykę myjemy, kroimy na pól, wybieramy z niej nasiona i krajemy w plasterki podłużne.
  • papryka 2. Do słoików wkładamy po 3 ziarka pieprzu czarnego i ziela angielskiego. Następnie po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy. Cebulę kroimy w piórka i wkładamy po troszku cebuli oraz po 1 liściu laurowym do każdego słoika. Na koniec wkładamy pokrojoną paprykę wzdłuż słoików tak żeby były ścisnięte.
  • Papryka 3. Wodę wraz z octem, cukrem i solą zagotować. Gorącą zalewą zalać słoiki. Pasteryzować około 20 minut.(ja to robię w garnku) .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy