Papryczki czereśniowe z serem feta w oliwie

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

papryczka

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 słoiczki papryczek czereśniowych
    100 g sera feta
    oliwki
    oregano
    bazylia
    2-3 ząbki czosnku
    świeża lub suszona bazylia
    oliwa z oliwek

Papryczki czereśniowe z serem feta w oliwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i napychamy do każdej papryczki do pełna uciskając. Układamy je w szklanym naczyniu, dodając plasterki czosnku i ziół.
    Zalewamy oliwą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 2 tyg.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy