Papryczki na łączce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą z papryk dokładnie myjemy odcinamy główki, oczyszczamy środek z pestek i posypujemy solą. Z odciętych główek odcinamy paprykę i kroimy w kostkę (mieszając oba kolory). Kiełbaskę w plastrach lekko przesmażamy. Do rondelka wlewamy mleko, wrzucamy porwane plastry sera. Mieszamy aż ser się roztopi. Zanim zawrzy doprawiamy solą i pieprzem i wsypujemy mąkę. Energiczne mieszając zagęszczamy sos – ściągamy oczywiście z ognia.
Z papryki wylewamy wodę. Faszerujemy ją kiełbaską i pokrojoną papryką. Zalewamy masą z sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 min.
Smacznego!
Porady
Aby papryczka była bardziej soczysta można je piec w rękawach
Komentarze