Papryczki na łączce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kolorowo nadziane papryczki z chrupiącymi grzankami

  • 45 min

Składniki:

  • 2 papryki czerwona i zielona
    2 dowolne kiełbaski
    Grzanki z ½ bagietki
    Dodatkowo:
    6 plastrów żółtego sera
    ¼ szkl mleka
    2 łyż stołowe mąki
    Pieprz i sól

Papryczki na łączce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą z papryk dokładnie myjemy odcinamy główki, oczyszczamy środek z pestek i posypujemy solą. Z odciętych główek odcinamy paprykę i kroimy w kostkę (mieszając oba kolory). Kiełbaskę w plastrach lekko przesmażamy. Do rondelka wlewamy mleko, wrzucamy porwane plastry sera. Mieszamy aż ser się roztopi. Zanim zawrzy doprawiamy solą i pieprzem i wsypujemy mąkę. Energiczne mieszając zagęszczamy sos – ściągamy oczywiście z ognia.

    Z papryki wylewamy wodę. Faszerujemy ją kiełbaską i pokrojoną papryką. Zalewamy masą z sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 30 min.

    Smacznego!

Porady

Aby papryczka była bardziej soczysta można je piec w rękawach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy